Feliratkozás hírlevélre
 

ÚJDONSÁG
 

 


Élő költők társasága
Az Örkény Színház színészeinek előadásában
1990 Ft helyett 1692 Ft

Az Anyám tyúkja (2) beharangozójaként 2016. december 29-én indult útjára az Élő költők társasága elnevezésű versprojekt. A verseket az Örkény társulatának művészei tolmácsolják. „Igény volt bennünk, hogy a jelenkor is szerepeljen valahogy, de hát azt abba a műsorba nem lehet betenni, mert az nem azt ígéri. Akkor találtuk ki, hogy a magyar kultúra napjáig bezáróan, ahány színész van, annyi költő írjon nekünk verset… Nem a misszió az elsődleges benne, hanem hogy ezt a kapcsolatot az előadó-művészet és az irodalom között valahogy felmutassuk.”
(Mácsai Pál)

részlet - hallgass bele


 Ajánljuk még 


Szabó Magda
Az őz
Für Anikó előadásában
2990 Ft helyett 2542 Ft

Az őz, megjelenése idején - 1959-ben - úgy robbant, mint a bomba. Hermann Hesse ajánló sorai egyengették külföldi útját, azóta 42 nyelven olvasható. A regény egyetlen hatalmas belső monológ. Szabó Magda bravúrosan formálja meg hősét, annak démoni alakját, melyet Für Anikó hiteles átéléssel közvetít.

részlet - hallgass bele

L. Frank Baum
Oz, a nagy varázsló
Mácsai Pál előadásában
2990 Ft helyett 2542 Ft

Valahol messze, a zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Oz, a nagy varázsló. Dorka is tőle szeretne tanácsot kérni, hogyan juthatna vissza Kansasba Totó kiskutyájával együtt. Útja során három jó barátra is szert tesz: a bölcsességre vágyó, egyébként éles eszű Madárijesztőre, a magát gyávának valló, bátorságát mégis jó pár alkalommal bizonyító Gyáva Oroszlánra és a "szív nélküli" Bádog Favágóra, akinek bádogtestében érdekes módon mégis érző szív dobog.

részlet - hallgass bele

Vázsonyi Endre
Rémusz bácsi meséi 2. rész
Csuja Imre előadásában
2990 Ft helyett 2542 Ft

Rémusz bácsi meséinek főszereplője, ezúttal is, a bátor és furfangos Nyúl, aki mindig túljár a Róka eszén és segít bajba jutott barátainak is. Ha ezeket a meséket is meghallgatjátok, akkor, többek között azt is megtudhatjátok, hogyan mentette meg Teknős apót a Nyúl, vagy hogy hol terem a görbe-pörge törpe-körte.

részlet - hallgass bele

A nő tizenhét árnyalata
Novellák, versek arról, hogy nem a gyengébb nem a gyengébb
1990 Ft helyett 1692 Ft


„Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal férfi lesz. És éppen annyira lesz férfi, mint amennyire nő volt az, aki belépett.” Karinthy Frigyes

részlet - hallgass bele

Lackfi János
Domboninneni mesék
Pogány Judit előadásában
1990 Ft helyett 1692 Ft

Elemér, a kölyökfóka, Köles, a denevérfióka, Janka, a vadmacskalány és Dinnye, a hangyászkölyök, a frissen épült Domboninneni lakópark új lakói. Gyorsan összebarátkoznak és nem akármilyen csínyeket követnek el együtt. Tőlük megtudhatjátok azt is, milyen az igazi autóbambulás, gyorsulási verseny vagy éppen lassulási verseny.

részlet - hallgass bele

Márai Sándor
Füves könyv
Bálint András, Kulka János, Mácsai Pál és Rátóti Zoltán előadásában
2990 Ft helyett 2542 Ft

E könyv írója nem tanítani akar, hanem tanulni, A könyvekből akar tanulni, melyeket előtte írtak a bölcsek és a beavatottak, az emberek életéből akar tanulni, az élet jeleiből, a betűből, az emberi szívből, a füvekből és az égi jelekből egyszerre. Mert mindez együtt alakítja az emberi sorsot.

részlet - hallgass bele


Ezt főztük ki - Kedvenceink kedvencei


Céklás kecskesajtos rizottó

A céklákat főzzük puhára. Gumikesztyűben tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy nagy lábasba hevítsük fel az olíva olajat, tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és dinszteljük pár percig...

 

A hírlevélben feltüntetett áraink az alábbi weboldalakon érvényesek:

www.hangoskonyvklub.hu |  | | www.kossuth.hu

Kövess minket a Facebook-on: