Magyarország hatalmas kincsestára


Számos kincs rejtőzik eldugott falvaink temetőiben, városaink félreeső utcáiban, pusztákon, ami művészeti vagy építészeti értékénél fogva figyelmet érdemel – vagy csak egyszerűen szép. A pécsi szerzőpáros, Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila értő szemmel és nyitott lélekkel járja újra be ezt a vidéket. Megszállottan és módszeresen kutatják fel az ország kevésbé ismert látnivalóit.

 

 

Diktátor vagy báb?


Ormos Mária új kötetében széles történelmi keretbe ágyazva vizsgálja a hitleri személyiség kibontakozását és meghatározottságait. Szól Hitler családjáról, ifjúkoráról, részvételéről az első világháborúban, első lépéseiről a politikában és a Mein Kampf megírásáról. Taglalja, hogyan lett Hitlerből vezér és kancellár, hogyan sikerült megnyernie a társadalom támogatását. Bemutatja Hitlert sikerei csúcsán, és az emberi roncsot, miután fordult a kocka…


 

A törvényen kívülről jött törvényhozó


Ahhoz hogy kiderüljön, Kádár több és más, mint egy idegen akarat végrehajtója, tér és idő kellett. Mindkettőért meg kellett harcolnia. Ezt a küzdelmet, ha kellett, erőszakkal, ha kellett, csellel és sok munkával megnyerte. Ezután harminc éven keresztül irányította Magyarország politikai életét. A Sorsfordítók a magyar történelemben sorozat hetedik kötete az ő életét és politikai pályáját mutatja be. A NEMSZOKVÁNYOS útikönyvek

Új sorozatunk minden kötete 111 különleges, érdekes helyre kalauzol bennünket a világ nagyvárosaiban, amelyek többsége még a helyiek számára is ismeretlen. Melyik bárban jár a beugró áráért termoköpeny és kesztyű is az ingyen koktél mellé? Melyik borkereskedő vezetett nyilvántartást vevői súlyáról? Hol található a kitaszítottak középkori temetője?

Első két kötetünkben járja velünk végig az ismeretlen Londont és Rómát, és fedezze fel titkaikat az ókortól napjainkig, új megközelítésben!
Találd meg az élet értelmét a mindennapokban!


A japánok tudják, miért kelnek fel reggelente. Az ikigai belső kincs, amelyet fel kell tárni. Merthogy ott rejtőzik mindnyájunk bensőjének a mélyén, csak el kell hatolnunk hozzá, hogy több inspirációhoz, életörömhöz, energiához jussunk, és egészséges, boldog életet élhessünk.

 


 

Ez is én vagyok: Jackie Chan 


Folyamatos pörgés az élete: szerepek, filmek, bemutatók, utazások, határidők, megbeszélések. Ebben a folyamatos pörgésben szinte teljesen elfelejtette, hogy ki is ő, Jackie Chan, az ember. Ekkor jött Zhu Mo, aki kérdezett, aztán megírta a történetét. De ez nem a filmvászonról vagy a címlapokról ismert Jackie, hanem egy teljesen hétköznapi ember, a maga gyarlóságaival, megbánásaival, örömeivel és bánataival.


 

A madár repül, én énekelek.” 

A magyar nagyközönség 1983-ban, az István, a királyban csodálkozott rá Sebestyén Márta kivételes tehetségére, bár a közönség Réka szerepében csak hallhatta őt, látni nem láthatta. A városligeti bemutatón szó szerint feldobó élményben lehetett része: az előadás után a táncosok a vállukra emelték és dobálták a levegőbe. Az emberek pedig kíváncsiak lettek, hogy kié ez a kivételes fényű és intenzitású hang...


Gazdagon illusztrált monográfia CD melléklettel! 

 

Feliratkozás hírlevélre