Megtaláltad már a legizgalmasabb nyári olvasnivalót?

Böngészd át webshopunk kínálatát, Summer Sale akciónkban most akár 80% kedvezménnyel is találkozhatsz!

 

 

            

 

 „Kedves Poirot barátom, Ön tényleg kész sorscsapás volt számomra. De Önnek hála, drága Hercule, mostantól írónőnek nevezhetem magamat.”
 
Agatha kislányként arról álmodozik, hogy koncertzongorista lesz, de soha nem ért el nagy sikert. Ezért aztán, merő időtöltésből, elkezd történeteket írni. Amikor egy gyógyszertárban különféle mérgekkel dolgozik, felötlik benne egy mérgezésről szóló bűnügyi történet ötlete, amely addig nem hagyja nyugodni, amíg papírra nem veti.
A magándetektív Hercule Poirot ettől kezdve állandó kísérőjévé szegődik, és az éles eszű Miss Marple is csatlakozik hozzá – Agatha Christie pedig krimiíróként világhírre tesz szert.
 
A szerelemben keresi a reményt, és krimijeivel meghódítja a világot.

 

– Agatha Christie regényei és novellái hangoskönyvben –
Agatha Christie ebben a krimijében is, hasonlóan más remekműveihez – mint például a Tíz kicsi néger vagy az Egy marék rozs – csodálatra méltó leleményességgel dolgozta bele a cselekménybe kedvenc angolszász gyermekverseinek, mondókáinak egyikét. Ez a tipikusan Christie-s alapszituációban játszódó történet az írónő hosszú és sikeres pályájának derekán íródott.

A mű színpadi változata Az egérfogó címen vált világhírűvé és avanzsált időközben a színháztörténet leghosszabb ideig játszott darabjává.
Utazni mindig kaland, hiszen nem tudhatjuk, mi tárul a szemünk elé a következő sarkon. Új tájak, sosem látott emberek, paradicsomi élmények, de mi történik, ha az idilli környezetbe egy cseppet sem illő gyilkosságról szerzünk tudomást? Hirtelen az az érzésünk támad, csak gyanúsítottak vesznek minket körül.

Tizenhárom rejtély, tizenhárom vérbeli Agatha Christie történet.
A szerelem furcsa dolgokra képes, néha sötét és nem mindig boldogít. Ezt a krimi királynőjénél senki sem tudta jobban. Mr. Satterthwaite az operába látogat Mr. Harley Quinnel, Poirot vidéken időzik és a darázsfészkek kiirtásának módjait tanulmányozza, Miss Marple egy falusi szerelmi gyilkosságot old meg. Az emberi lélek páratlan ismerője e kötet novelláiban is mesterien fonja szerelmi bűnügyeinek szálait. Ez a kötet csupacsupa szerelem és szenvedély...