Kossuth Kiadó 2015
Tulajdonságok
- 190 x 250 mm
- 208 oldal
- színes fotókkal
- ISBN 9789630983235
Bernáth József Így főz Bernáth József – stílusosan, lezseren
35 recept A KONYHAFŐNÖK séfjétől
Első szakácskönyvében Bernáth József kedvenc receptjein keresztül megmutatja, miként tudunk egy alapételből három különböző fogást elkészíteni úgy, hogy az megfeleljen a magyar ízlésnek (és kissé formálja is), miközben hatékonyan használjuk fel a rendelkezésre álló alapanyagokat és a konyhában eltöltött időt. Mindebben fázisfotókkal is segíti az olvasót, hogy a sikerélmény a lehető legteljesebb lehessen.
Bernáth József kreatív séfként London egyik vezető catering cégének a tagja. Pályafutását ugyancsak egy catering cégnél kezdte, melyet akkoriban Harmath Csaba, a magyar gasztronómiai élet egyik meghatározó alakja, a BBC GoodFood magazin állandó szerzője vezetett. Ő nyitotta fel József szemét arra, hogy a gasztronómia mennyire színes és sokrétű. "Ha valaki igazán széles látókörű és tanult séffé akar válni, muszáj néhány évet külföldön töltenie" – vallja. Tavaly a párizsi Museé d’Orsay éttermében három hónapon keresztül József menüjének a tolmácsolásában ismerkedhettek meg a látogatók a magyaros ízekkel.