Kossuth Kiadó 2018
Tulajdonságok
- 220 x 235 mm
- 400 oldal
- ISBN 9789630992626
Carol Wilson, Sue Quinn Street Food
Kalandozás a világ legjobb piacain
A street food mozgalom – dacolva a globálizáció és a multinacionális gyorsétteremláncok uniformizáló hatásával – a 21. század egyik legizgalmasabb gasztronómiai jelensége. A street food egyet jelent a friss, megfizethető és változatos ételek széles kínálatával, amelyből a városlakók és az éhes turisták kedvükre választhatnak. Az egykor csak helyben hozzáférhető különlegességeket ma már szerte a világban megtaláljuk: a szaharai karavánutak jellegzetes fogásait New Yorkban, a patagóniai falvak tradicionális receptjeit Hongkong belvárosában is megkóstolhatjuk. Világszerte sokmillió ember fogyaszt street foodot nap mint nap, és számuk rohamosan nő.
Ez a gazdagon illusztrált, átfogó útikalauz hat kontinens nagyvárosainak legjobb street food helyeit és ételkülönlegességeit mutatja be, Bangkok és Peking pezsgő és színes forgatagától Stockholm és San Francisco kézműves piacaiig. A könyvben található receptek segítségével pedig saját konyhánk kényelmében készíthetjük el a világ legízletesebb street food fogásait.